APK

Hoe vaak kom ik het tegen, de verhalen van mannen die opgebrand en uitgeblust thuis komen, problemen hebben privé of op het werk, van huisarts naar psycholoog en weer terug maar nog steeds niet weten wat ze nu echt bezighoudt en welke keuzes ze moeten maken maar belangrijker nog hoe ze in deze situatie terecht zijn gekomen.

Wanneer we niet regelmatig kritisch durven zijn naar ons zelf en de omstandigheden waarin we terecht zijn gekomen, ontnemen we onszelf de mogelijkheid om tijdig bij te sturen.
Onze heilige koe onderhouden we vaak beter dan ons meest kostbare, onze "ik". Waarom wel periodiek onderhoud aan je auto maar schrikken van de kosten van een coaching consult.

Eerlijk gezegd denk ik dat de meeste mensen niet schrikken van het bedrag, maar bang zijn voor de confrontatie, bang dat ze keuzes gaan zien die ze mogen maken waar ze eigenlijk al tijden voor weglopen en negeren met alle gevolgen van dien. Raar eigenlijk hè, als je dit zo leest. 

Helaas zijn we vaak veel te hard voor onszelf, blijven we hoge eisen stellen aan onszelf of denken we dat we moeten voldoen aan andermans verwachtingen terwijl dit diep van binnen helemaal niet past. 
Uithollen van onszelf en dan verbaast zijn dat we moe en uitgeput op een punt komen dat zelfs die vriendschappen, contracten of relaties niet de voldoening en de zin geven die we zo hard nodig hebben.

Regelmatig in de spiegel kijken en zien wie je daadwerkelijk bent. Wat zijn je persoonlijkheidskenmerken die jou zo uniek en krachtig maken? Wat zijn de motiverende omstandigheden die jou verder helpen in plaats van dat je wordt leeggezogen? Hoe presteer en leef jij beter waardoor uiteindelijk ook je omgeving de beste versie van jou mag gaan leren kennen en dan ontdekken hoeveel potentie en mogelijkheden jij hen te bieden hebt. Gewoon omdat je doet en bent wie je mag zijn met al je kwaliteiten, talenten, eigenschappen, voorkeuren en ideeën.

Een afspraak maken voor een Algemeen Periodieke Keuring? Als coach hou ik graag die spiegel vast en help je om te kijken naar je omstandigheden en voorkeuren waardoor jij er weer tegenaan kan gaan.

Dwars

Het is soms maar een heel klein dingetje en ach, wat maken we ons druk over dat kleine dingetje dat ons dwars zit in ons leven, er zijn toch veel grotere problemen en belangrijkere dingen die we moeten doen??!!?


Maar juist dat kleine dingetje negeren kan enorm groot worden. Zo groot zelfs dat jij tijdens al je harde werken, goede bedoelingen en jezelf wegcijferen voor anderen langzaam maar zeker uitgeput raakt en niet tot je recht komt en al zeker niet succesvol kan zijn in datgene wat je eerst zo belangrijk vond. 


Zo had ik het dus laatst met dit piep kleine steentje in mijn schoen. 

Ik had een doel voor ogen en wilde een uur lopen, tot rust komen, tijd nemen en focus op mijn opdracht. Luisteren naar een podcast zodat ik weer opgebouwd en bemoedigd verder kon gaan met mijn taak. Super belangrijk!

Al snel voelde ik het steentje in mijn schoen. Ik probeerde het weg te schudde tijdens het lopen, naar een hoekje in mijn schoen waar ik er geen last van zou hebben. Ik moest namelijk doorlopen, kop leeg maken en ruimte maken! Ik had dus zeker geen tijd om te stoppen, schoen uit, steentje zoeken, weggooien, schoen weer aan en dan zeker vervolgens weer helemaal opnieuw afstemmen op de rust, stilte, Gods stem. Zonde van de tijd! 


Ik zou wel even doorzetten. Flink zijn...

Ik heb het nog best lang volgehouden al zeg ik het zelf.... Maar na een poosje merkte ik dat het kleine steentje steeds groter werd. Ik voelde de prikjes in mijn voet van het dwarsliggende steentje bij iedere stap, dan hier, dan daar. Ik werd steeds afgeleid van de podcast en van mijn opdracht en het zelf bidden vlotte ook maar niet.


Pas toen ik de tijd nam om mijn kleine probleem serieus te nemen en op te ruimen kwam er rust en ruimte om vanuit daar gericht te kunnen zijn op datgene wat ik al die hele wandeling wilde bereiken.


Hoe vaak negeer jij de zogenaamde kleine ongemakken in jouw leven?


stress!

Juist nu in deze tijd lijden veel mannen onder stress.

Stress wordt veroorzaakt door angst, gevaar of paniek omdat we zelf geen controle meer hebben over de situatie.

Kijken we naar crisis situaties dan is hier wel iets voor te zeggen. Het is goed dat ons systeem zo werkt en ons helpt om te reageren zodat we keuzes kunnen maken om de crisis te boven te komen zonder al te grote kleerscheuren.

Maar hoe zit het dan met werkstress??!!??

We mogen er toch vanuit gaan dat werken op zich niet een crisis situatie zou moeten zijn!! We kiezen voor een vak, studeren en gaan aan het werk. En toch hebben we last van werkstress, paniek, angst, gevaar in of door ons werk?!

Hoe kan het dat we zo sterk kunnen vervreemden van onze mogelijkheid om keuzes te maken waardoor we geen stress hoeven te ervaren omdat we geloven in ons kunnen, geloven in de uitdaging en juist energie en plezier zouden moeten krijgen van het leren en ontdekken.

Hoe kan het dat we de keuzes uit handen hebben gegeven aan externe factoren als carrière, macht, uiterlijk vertoon en de vergelijking met anderen en daarin volledig  van onze eigen wil, keuzes en ontwikkeling vervreemd zijn geraakt in angst, onzekerheid, paniek.... STRESS!!

Bewust wording hiervan en bewust zijn van wie jij bent en wat jouw passie is welke omringt is met jouw eigen talenten is essentieel om vanuit daar te werken zodat werken een bron van energie is en niet zal leiden tot werkstress.

Soms heb je hierin wat hulp nodig van iemand die met je meeloopt en je de spiegel kan voorhouden zodat je niet jezelf verliest in externe factoren maar steeds blijft leven en werken vanuit je interne motivatie.

Meld je aan via de site voor een vrijblijvende intake om te ontdekken of ik je  hierin kan helpen om de stress te overwinnen of te voorkomen.


Prestatie

Ik zou de wereld en mijzelf laten zien dat ik kon presteren. Ik zou laten zien dat ik er toe doe door steeds weer een stap verder te gaan.
Het zorgde voor een snelle carrière maar maakte mij ontevreden want er was altijd weer een volgende stap.


 Ik was zo druk bezig geweest met mijzelf bewijzen, dat ik het contact met mijzelf en anderen begon te verliezen. Maar ik ging door naar volgende stappen en ging door met zwoegen en ploeteren.


Tot ik mij realiseerde dat dit niet langer goed ging. Ik was mijzelf kwijt, raakte uitgeblust en was een minder sterke versie van mijzelf.

Ik wilde weer krachtig zijn, gezond voelen en onder de mensen zijn, weg van de stress en het alleen maar hebben over presteren. Ik wilde weer tussen de mensen  staan en in het leven. 


Ik heb het roer omgegooid en heb geleerd dat ik door echt mijzelf te zijn, ik de meest krachtige persoon mag zijn die ik ooit ben geweest. 
Ik coach nu anderen om een betere versie van zichzelf te zijn door zelfvertrouwen en inzicht te geven in wie je daadwerkelijk bent in plaats van wat er van je verwacht wordt door anderen of jezelf.


Coachen is het vak van aandacht & confronteren.
Aandacht voor wat de mens daadwerkelijk drijft
Confronteren om de ander verder te helpen                   
                                                                           -Marnix-