APK

Hoe vaak kom ik het tegen, de verhalen van mannen die opgebrand en uitgeblust thuis komen, problemen hebben privé of op het werk, van huisarts naar psycholoog en weer terug maar nog steeds niet weten wat ze nu echt bezighoudt en welke keuzes ze moeten maken maar belangrijker nog hoe ze in deze situatie terecht zijn gekomen.

Wanneer we niet regelmatig kritisch durven zijn naar ons zelf en de omstandigheden waarin we terecht zijn gekomen, ontnemen we onszelf de mogelijkheid om tijdig bij te sturen.
Onze heilige koe onderhouden we vaak beter dan ons meest kostbare, onze "ik". Waarom wel periodiek onderhoud aan je auto maar schrikken van de kosten van een coaching consult.

Eerlijk gezegd denk ik dat de meeste mensen niet schrikken van het bedrag, maar bang zijn voor de confrontatie, bang dat ze keuzes gaan zien die ze mogen maken waar ze eigenlijk al tijden voor weglopen en negeren met alle gevolgen van dien. Raar eigenlijk hè, als je dit zo leest. 

Helaas zijn we vaak veel te hard voor onszelf, blijven we hoge eisen stellen aan onszelf of denken we dat we moeten voldoen aan andermans verwachtingen terwijl dit diep van binnen helemaal niet past. 
Uithollen van onszelf en dan verbaast zijn dat we moe en uitgeput op een punt komen dat zelfs die vriendschappen, contracten of relaties niet de voldoening en de zin geven die we zo hard nodig hebben.

Regelmatig in de spiegel kijken en zien wie je daadwerkelijk bent. Wat zijn je persoonlijkheidskenmerken die jou zo uniek en krachtig maken? Wat zijn de motiverende omstandigheden die jou verder helpen in plaats van dat je wordt leeggezogen? Hoe presteer en leef jij beter waardoor uiteindelijk ook je omgeving de beste versie van jou mag gaan leren kennen en dan ontdekken hoeveel potentie en mogelijkheden jij hen te bieden hebt. Gewoon omdat je doet en bent wie je mag zijn met al je kwaliteiten, talenten, eigenschappen, voorkeuren en ideeën.

Een afspraak maken voor een Algemeen Periodieke Keuring? Als coach hou ik graag die spiegel vast en help je om te kijken naar je omstandigheden en voorkeuren waardoor jij er weer tegenaan kan gaan.