Stress

Juist nu in deze tijd lijden veel mensen onder stress.

Stress wordt veroorzaakt door angst, gevaar of paniek omdat we zelf geen controle meer hebben over de situatie.

Kijken we naar crisis situaties dan is hier wel iets voor te zeggen. Het is goed dat ons systeem zo werkt en ons helpt om te reageren zodat we keuzes kunnen maken om de crisis te boven te komen zonder al te grote kleerscheuren.

Maar hoe zit het dan met werkstress??!!??

We mogen er toch vanuit gaan dat werken op zich niet een crisis situatie zou moeten zijn!! We kiezen voor een vak, studeren en gaan aan het werk. En toch hebben we last van werkstress, paniek, angst, gevaar in of door ons werk?!

Hoe kan het dat we zo sterk kunnen vervreemden van onze mogelijkheid om keuzes te maken waardoor we geen stress hoeven te ervaren omdat we geloven in ons kunnen, geloven in de uitdaging en juist energie en plezier zouden moeten krijgen van het leren en ontdekken.

Hoe kan het dat we de keuzes uit handen hebben gegeven aan externe factoren als carrière, macht, uiterlijk vertoon en de vergelijking met anderen en daarin volledig  van onze eigen wil, keuzes en ontwikkeling vervreemd zijn geraakt in angst, onzekerheid, paniek.... STRESS!!

Bewust wording hiervan en bewust zijn van wie jij bent en wat jouw passie is welke omringt is met jouw eigen talenten is essentieel om vanuit daar te werken zodat werken een bron van energie is en niet zal leiden tot werkstress.

Soms heb je hierin wat hulp nodig van iemand die met je meeloopt en je de spiegel kan voorhouden zodat je niet jezelf verliest in externe factoren maar steeds blijft leven en werken vanuit je interne motivatie.

Meld je aan via de site voor een vrijblijvende intake om te ontdekken of ik je  hierin kan helpen om de stress te overwinnen of te voorkomen.